En serie konserter/iscensättningar

Gästspel på Inkonst i Malmö
Foto: Inkonst

Gästspel!

Den 20 maj 2021 gästspelade vi äntligen på Inkonst i Malmö, efter fyra framskjutna datum i och med corony.

På scen denna vända essen: Mårten Holmberg, Molly Håkansson, Paul Sigerhall samt jag då! Och My Berg på telefonröst!
Projektioner etc. av Martin Malm!
Koregrafi i Hymn (filmad sekvens): Julia Kraus Dübeck, och filmade dansare: Karolina Janhager, Olivia Löfvander Stridbeck, Felicina Nilsson och William Säfström.

Läs här gärna fina ord om showen i recension i Sydsvenskan (låst), eller som pdf. Samt en annan liten recension här.

Bilder från Inkonst finns nu också i galleriet.

Gästspel på Atalante i Göteborg sker 9 april 2022, kl. 17 samt 20. Här länk till ticks.


The missing cat

Den 10, 11 och 12 maj 2019 vecklar vi åter ut Hilberts Hotell, i en upphottad version alldeles, på vackra vackra Orionteatern. Två akter på två scener. Vi är alla gäster bland vardagsrum och vårskogar, kyrkogårdar, puttrande kaffebryggare, borttappade katter, perceptioner, sorger och symboler, bland middagsbjudningar och flimrande nycklar.

He’s on the phone: telefonsamtal till den andra sidan – till en bortgången närstående – till en plats som gränsar mot alla världar; Mässa för borttappade nycklar: puttrande kaffebryggare, rum 121, vi sitter vid pianot; Vi vet inte var hon är: middagsdronedeckarbjudningen i hotellets oändliga matsal/trädgård; The missing cat: berör förlusten av kattvännen Smilla och öppnar upp en djurkyrkogård i skogen.

På premiärdagen släpps även albumet Hilberts Hotell – Release of Loss på dubbelvinyl och Spotify! Vinylversionen, med exklusivt mellansnack/mellanvärldar såsom i föreställningen, kommer säljas till specialpris på Orion.

VÄLKOMNA VÄLKOMNA VI SES DÄR!

Facebook-event
Biljetter

Hilberts Hotell är en serie konserter/performances/iscensättningar som har sin andliga och musikaliska hemvist på den imaginära platsen Hilberts Hotell.

Ursprungligen är Hilberts Hotell en modell för oändlighet, konstruerad av matematikern David Hilbert. Hilberts Hotell härbärgerar oändligheter, evigheter i punkter, emedan tiden – och livet – i mycket är präglat av saker som försvinner, som går ur tiden.

Här utgör Hilberts Hotell en imaginär fond för konsertserien/iscensättningarna som alla behandlar förlust av olika slag. De olika konserterna visas på olika platser men med Fylkingen som huvudscen, och genom tankar kring musikalisk form och perception, och kring oändlighet < > förlust, presenteras konserterna genom delvis olika ljud- och bildmedier/tekniker.

Sånger, toner, sorger, rymder, tomheter, ljud, situationer, minneskluster, vänskaper, symboler, tynande galej, ebbande signaler och perceptioner flyttar in bland de ständigt ökande rummen.

Hilberts Hotell är en sorts fiktiv och transcendent plats, och jag tänker också på döden som en sådan. Kan en skapa toner och känslor om något totalt utanför och bortanför en själv? Kan något bara försvinna?

I samarbete med Fylkingen, via länken kan en också läsa om projektet på deras hemsida från då det begav sig. 🔮

Ursprungligt program:

He’s on the phone
Fylkingen, 24 november 2016
Procession/telefonsamtal till en bortgången närstående/ett telefonsamtal till den andra sidan.
Klockan 19:30 samt 20:30. Performancen är ca 20 minuter lång. Fri entré.
We don’t know where she is
Fylkingen, 4 december 2016
En deckardronemusikal/middag, en utredning av ett försvinnande, för 16 personer/föreställning.
Vi spelar den flera gånger under kvällen: klockan 19:00, 20:00 och 21:00.
Fri entré, boka via mail: miraeklund101@hotmail.com
Release of Loss
Fylkingen, 28 april 2017
Under denna kväll framförs alla konsertseriens stycken, med rumsliga punkter från de olika showerna, minnen, återskapanden, scenerier. Detta är också tänkt att vara en releasefest för skivan Hilberts Hotell.
Det blir galej efter konsertens/performancens slut!
Mässa för borttappade nycklar
I hemmet i Kärrtorp/i rum 333 på Hilberts Hotell, 30 september 2017
Som titeln lyder, en mässa för borttappade nycklar, toner, lösningar, ett tilltagande brus, kaffepannan på, vinoblanco, det mumlas bland rummen, talande speglar, dörren är öppen.
Maila releaseofloss@gmail.com för bokning och närmare adress- tids- osv.- instruktioner!
The missing cat
Nära djurkyrkogården vid Kaknäs, 1 oktober 2017
En utomhushyllning till Schrödingers katt samt den bortgångna kattvännen Smilla.
He's on the phone
He's on the phone - FylkingenFoto: Ninni Segerstedt Falewicz

Konserterna ges på svenska, med undantag för några ord och fraser här och var, men om det kommer icke svensktalande publik under exempel middagsshowen, så kommer viktiga delar översättas ut med vägen. Men mycket är ju också musik, sjungna ord, en annan kontext och ljudbild som kan bygga rum i sig.


Här nedan är lite vidare text kring mina tankar rörande Hilberts, och idén/idéerna till projektet:

Oändligheter för mina tankar vidare mot evigheter. En oändlighet är som en evighet i en punkt, en situation som breder ut sig evigt »åt sidorna«, men den kan samtidigt vara begränsad i tid. På ett liknande sätt kan en uppleva kärlek eller sorg eller andra starka känslor, något som tar fäste i en sorts eskalerande rum, men vars sekunder i framrörelse rör sig i samma takt som övriga värld (sen går ju tiden olika fort beroende på hur fort en rör sig etc., men om vi talar om generell tideräkning).

Hilberts Hotell härbärgerar alltså oändligheter, emedan tiden (och livet) i mycket är präglat av saker som försvinner. Termodynamikens andra lag berättar om entropi, om energins bevarande men dess spridning som gör den alltmer otillgänglig. Oändligheten och förlusten, motpunkter i släktskap. Utifrån detta resonemang, tänker jag att alla sånger/stycken/situationer som bor på Hilberts Hotell ska handla om saker som gått förlorade, saker/kärlekar/personer/kunskap etc., dels för mig personligen men också mer generellt i värld. Detta i kombination av byggandet av nya rum, öppnandet av vägar till dessa rum, av sörjande, nyfikenhet, metafysik, tid och rymd.